På kurs med Esa

För ett tag sen såg jag annonsen ”Siltaloppi paljastaa hyvien mainoskuvien salaisuuden yrittäjille valokuvauksen iltakoulussa”

Jag sysslar ju inte med reklam och kommer knappast att börja heller. Men jag kunde ändå inte motstå frestelsen att anmäla mig till kursen. Nu har den pågått några kvällar och närmar sig slutet. Det har varit en intressant kurs. Jag ångrar verkligen inte att jag gick med. Bilden till höger visar vårt lilla övningsarbete från i går kväll.

Esa Siltaloppi är en trevlig prick och en utmärkt föreläsare. Mycket erfaren från både foto- och videomedia. Det är fart och fläkt över honom. Han är också mannen bakom Siltaloppi Productions.

Esa är aktuell just nu med sin konstfotoutställning ”Vuoropuhelu Mikola – Siltaloppi dialog” som pågår 27.5-31.7.2011 på Nandor Mikola muséet. Esa kallar utställningen för ”Taistelu vedestä”.

2 kommentarer på “På kurs med Esa

 1. Hittade hit från Yvonnes sida och oj, så kul att läsa! Har helt nyligen fått nys om denna man och utställningen och är själv på väg dit inom de närmaste veckorna. Om jag förstått det rätt är det en utställning i form av en dialog mellan den nu bortgångna akvarellmålaren Nandor Mikola och den moderna teknikfotografkonstnären Esa Siltaloppi. Verkar intressant bla. ur den synvinkeln att det är 2 helt olika konstformer och även tidsåldersmässigt samtidigt som det säkert finns bindande trådar emellan eftersom de hittat varandra. Har du varit på utställningen? Skriv gärna om den och vilka fotspår den satte.

  • Kul att du hittade hit!

   Nej jag har inte varit på utställningen ännu. Men det är som du skriver, det handlar om en dialog mellan Nandor Nikolas akvareller och Esa Siltaloppis fotografier.

   Esa berättade lite om våndan och svårigheten vid fotograferingen. Att hitta Nandor i form och färger. Mediaman som han är så gjorde han också en video vid själva fotograferingen. Videon visade han på kursen i går kväll. Det var under påskhelgen som han riggade upp lite baljor och belysning i den egna bastun. Med bl.a sugrör och bastuskopa fick han bilderna till stånd. Han tog enormt mycket bilder och menade att cirka var hundrade bild kunde användas.

   Tack för kommentaren och njut sen av utställningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s