Smaklöst på yoghurtmarknaden

Den krämiga turkiska yoghurten verkar att ha blivit en riktig succé. Försäljningen har förmodligen gått så bra att Kesko sett det intressant att lansera sin egen motsvarighet. Yoghurten säljs under namnet Pirkka. För oss konsumenter är ju detta med konkurrens och ökat utbud en god nyhet.

Pirkka yoghurten skall nu snylta på sin föregångares framgångar. Det är alldeles uppenbart att de båda märkena lätt skall gå att förväxla. Vad skulle annars vara orsaken till att de säljs i likadana burkar och dessutom med etiketter i samma färgnyans?

Lite bättre stil kunde Kesko ha uppvisat. Men innehållet välkomnar vi!

8 kommentarer på “Smaklöst på yoghurtmarknaden

 1. Om du börjar kolla upp dessa produkter, kommer du säkert till samma resultat som jag . Många gånger är det den goda och smakliga produkten som sålt sina produkter till Pirkka, som sedan sänkt priset en aning. Samma produkt till ett billigare pris.

  • Jag känner för dåligt till livsmedelsindustrin för att kunna uttala mig. Men nog är jag ytterst förvånad om det ligger till på det sättet. Jag ser inte en fungerande businessmodell här.

 2. Ett typiskt fiffel inom livsmedelsindustrin och ett sätt att försöka locka kunder till sin egen port med slogans som att varan är hälsosam och nyttig, Hälsosam och nyttig blir varan först när den är lokalt framställd och utan påverkning från andra land, Närproducerat och lokalt är i tiden, varför skall vi luras tro att turkisk yuogurt är så himla bra även om den framställs i Finland, när vi har lokala förmågor som kan om bara förutsättningarna läggs till rätta kunde göra minst lika bra yogurt ja till och med ännu bättre.

  • Jag hann kanske inte med i alla svängarna här. Lokalproducerat håller jag högt i kurs. Men det ensamt är knappast någon garanti för att något är hälsosamt.

 3. Man måste läsa det finstilta på förpackningen. Pirkka har ingen tillverkning av nånting själv, dom beställer från olika håll där priset är lägre. T.ex. Pirkkas gräddost är dansk.
  Jag skulle tippa på att denna yoghurt kommer från Estland, men har inte kollat. Gör det och berätta.

 4. Det är ju alldeles utmärkt! Att en vara är lite billigare stör åtminstone inte mig, så länge jag är nöjd med produkten.
  Min gissning på Estland baserade sig på att jag för nån vecka sen testade en Pirkka fruktyoghurt. Den var gjord i Estland.
  En hel del av Pirkkas sortiment är faktiskt riktigt bra, även om undantag finns.

  • Visst är det bra med en yoghurt från Jalasjärvi i detta sammanhang. Eftersom ”originalprodukten” från Lindahl är tillverkad i Tyskland och deras ekologiska version i Österrike.

   Jag har heller inget emot pirkkaprodukter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s