Dags att tänka om

när det gäller nyårsraketer. Eller hur?

Det har rapporterats om tusentals döda fåglar i nyårshelgen, åtminstone i USA och Sverige. Enligt någon teori så kan nyårsfyrverkeriet vara orsaken. Även om det inte skulle vara så, bör nog raketskjutarna ta sig en funderare över nödvändigheten.

Vår hund är döv numera. Rimligtvis borde han inte störas av oljudet. Men tydligen kommer oangenäma minnen fram även för en hund när fyrverkeriet sätter igång. För ännu på nyårsdagen fick jag dra honom i kopplet för att överhuvudtaget få ut honom ur huset. Och jag gissar att obehaget drabbar fler djurarter än enbart hundar och eventuellt fåglar.

Min knapphändiga humor har aldrig räckt till att förstå detta smällande.

Annonser

8 kommentarer på “Dags att tänka om

  1. Vår ena frass är väldigt orolig de kvällar och nätter, då det skjuts. Den andra frassen är stendöv, så han bryr sig inte. Själv är jag måttligt road. Har inte skaffat, smällt eller skjutit nånting sen pojken var i 12-års åldern för snart 20 år sen.

  2. Gärna för mig kan man helt avskaffa spektaklet. Nog finns det bättre saker att sätta pengarna på. Men det är ju en god ”bisnes” för många…
    Men inte är väl fåglarna i luften nattetid?

    • Det rör sig pengar i branchen så länge någon köper.

      Fåglarnas beteenden kan jag inget om. Jag lyfte bara fram det som skymtat i nyhetsrapporteringen. Det normala är väl att de inte flyger nattetid. Men i panik kanske de tvingas till nattliga flygturer som de inte klarar av. En teori än så länge kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s