Franska Rivieran. Del 4

Trots att den franska medelhavskusten är ganska lång så är det en sträcka på endast ca 100 km som kallas för Franska Rivieran. Det är kustremsan mellan staden Menton vid italienska gränsen och St. Tropez. På franska kallas området Cote d’Azur, vilket torde betyda den azurblåa kusten. Och visst har havet en speciell färg här, se bara bilden intill.

Rivieran bjuder vanligtvis på ett vackert väder med över 300 soldagar i året. Och det är behagligt varmt större delen av året. Nice, Monaco, Cannes, St Tropez, Antibes, Villefranche, Cap Ferrat, Eze och Ste Maxim är namn på välbekanta orter i detta område. Alla speciella på sitt sätt ock säkert väl värda ett besök. Det är lätt att flytta sig i området, åtminstone tågtrafiken fungerar bra.

Är allting då bara positivt? -Nej. Området är tättbebyggt och trafiken är därmed ganska livlig. Att parkera bilen här är ett kapitel för sig. Och att hitta orörd natur just här kan vara svårt. En utmaning för oss utlänningar är språket. Långt ifrån alla förstår engelska.

Men trakten har en speciell charm, det kan inte hjälpas.

Och härmed är följetongen Franska Rivieran avslutad för denna gång.

6 kommentarer på “Franska Rivieran. Del 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s