Franska Rivieran. Del 2

Kvällens bildpresentation blir från Nice. En rätt stor stad med över 400 000 invånare. Nice ligger vackert vid medelhavet och är en riktig kulturstad.

Nice är känd för sin fina strandpromenad, Promenade des Anglais. Ca 8 km lång. Här är det lätt att trivas. Gott om utrymme med stranden på ena sidan och en palmkantad gata på andra sidan. Här samsas fotgängare, joggare, inlineråkare och cyklister. Alltid mycket folk.

Mellan gamla stan och hamnen ligger en vacker och lummig kulle. Alltid lika fint att trappa upp dit.

Vanorna skiljer sig tydligen från våra. Mycket folk ute och shoppade en lördagkväll. Bilden är tagen kvart över sex vid Massena platsen. Jag fick den uppfattningen att här råder ingen större stress eller hets.

För den konstintresserade bjuder Nice på en hel del. Här ses en staty, gjord av något transparent material, fotograferad i månskenet.

Kathédrale Ste-Reparate i fin fasadbelysning.

Gamla stan i skymningen.

Massena hotell i kvällsbelysning. Hotellet ligger strategiskt bra placerat nära Massena platsen. Nära till det mesta. Här bodde vi.

4 kommentarer på “Franska Rivieran. Del 2

    • Nej vi var inte över. Men San Remo hägrar lite. Det blir nog av någon gång kanske. Fast jag har sprungit över gränsen en bit på den italienska sidan.

    • Jag gillade också statyn, eller egentligen var de 4 st.. De syns i dagsljus på bild 3 från Massenaplatsen, uppe på stolparna. De växlade ständigt färg i mörkret.Nej det brukar jag inte. Det är 20 år sen jag slutade med Stockholm Marathon! Undantaget i fjol bekräftar detta. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s