Cannes

Idag börjar filmfestivalen i Cannes. I fredags besökte vi staden och kunde konstatera att förberedelserna var i full gång. Det var scenbyggen och tält som sattes upp. Och visst gäller det att ha ”infran” i skick om tvåtusen filmer skall visas de närmaste dagarna. Och om 12 dagar delas guldpalmen ut.

Cannes är en fin stad. Det finns en äldre stadsdel med trånga gator, små butiker och trevliga uteserveringar. Så finns det en modernare stadsdel med mycket shopping. I synnerhet längs gatan vid beachen finns det riktigt exklusiva butiker.

Ett måste i Cannes är de många handavtrycken av kända filmstjärnor.

4 kommentarer på “Cannes

  1. Visst är det väl rosor, de där rosa på bilden? Ser fint ut med så många tillsammans… Roligt att se att du också bidrar med lite solbrända strandhunkar…:D

  2. Otroligt då allt det exklusiva finns så nära inpå. Besökte ni Antibes också, fint Piccasso museum där.
    Vi bodde på den italienska sidan, körde sen med Fiat buss till olika evenemang.

    • Nej Antibes har vi inte hunnit med ännu, fast vi åkt igenom flera gånger. Tack för tipset! Tåget stannar ju där varje gång man far västerut. Nästa gång skall vi kliva av.Jag har sprungit från Monaco över till Italienska sidan. Otroligt vackert landskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s