Anterselva

Skidskyttarna tävlar detta veckoslut i italienska Anterselva. Skidskyttestadion ligger helt ensamt och lite avsides i skogen och något större samhälle existerar överhuvudtaget inte, vilket har förvånat mig lite. Men Anterselva, som ligger i Sydtyrolen, bjuder på en härlig omgivning.

Själva skidstadion ligger på 1 600 m höjd i den ena ändan av Anterselvasjön. Spåren på sjön är väl de mest populära bland turiståkarna. I andra ändan av sjön går en liten väg upp till gränsen mot Österrike. Vägen är skidspår på vintern. Det är nog rätt jobbigt att skida upp till gränsen och kaffestugan på dryga 2 000 m över havet. Men väl uppe är man mer än nöjd. Fotot är taget uppe vid gränsen och man ser sjön nere på bilden.

En och annan överaskning är också möjlig i Anterselva. Eller vad sägs om en svan i skidspåret? Och vad jag vet så var inte Gunde.

6 kommentarer på “Anterselva

  1. Oj! Tur att de inte va Gunde Svan 😉 för den där svanen va nog finare….Härliga vyer igen på din blogg,fina bilder….fina ställen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s