Energigel

Det har gått ett tag sen jag behövde energigel senast. När jag i dag plockade fram några påsar ur skåpet visade det sig att datum gått ut redan 2012. Hoppsan! Bara att kasta då. Fast jag gissar att de skulle gå att använda. Socker står väl sig?

Gel01290716

6 kommentarer på “Energigel

  1. Dom går säkert att förtära i 10 år till! Men om vi inte ser till några blogginlägg längre förstår vi vad det beror på. 😀

    • Antagligen går de att använda länge ännu. I synnerhet i mitt fall när gel numera är mest för psyket. I dag cyklade jag Botniacyklingen och hade en gel med. Men som vanligt använde jag inget. För säkerhets skull skall jag leverera ett nytt inlägg någorlunda snabbt för att skingra alla misstankar. 😜

    • Tycker du det? Kanske. 😃 De innehåller socker i olika former och med olika tillsatser. Inom uthållighetsgrenar är det nästan vardagsmat, åtminstone under själva prestationen.

      Själv gillade jag gel bättre än sportdryck, eftersom det var snällare mot magen. På maraton spelar sådana saker en viss roll också.

  2. Honung är mestadels socker. Högst andel fruktos, har jag för mig. Det finns lagrad honung från Egyptiska gravar som är flera tusen år gammal men fortfarande ätlig. Jag skulle inte ha kastat påsarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s