På arbetsläger i Stockholm

Veckoslutet blev att tillbringa i Stockholm. Jag fick förtroendet att hjälpa till med en pågående lägenhetsrenovering. Hela helgen gick i arbetets tecken och något annat hann jag inte med trots många frestelser. Det var ju nationaldag och allt.

Huset och lägenheten har många år på nacken. Det gäller att gå någorlunda varsamt fram när det genuint gamla skall rustas upp och förses med modern teknik. Och just den moderna tekniken med de nyaste innovationerna kan faktiskt underlätta i vissa fall. Behovet att fälla in strömbrytare i robusta stenväggar minskar om man tar till trådlös teknik. Man tänder, släcker och dimmar belysningen med fritt placerbara trådlösa tryckknappar, alternativt med fjärrkontroll. Tekniken var förvånansvärt enkel att installera och såg ut att fungera med en gång. Över 100 meter kabel gick dock åt.

Jag passade på och tittade in i husets källare också. Intressant att gå i dessa ”katakomber”, helt i originalskick. Huset är byggt någon gång på 1880-talet.

Intressant är också att uppleva hur tyst en bostad kan var i centrala Stockholm. Orsaken till detta är att lägenheten ligger i det så kallade gårdshuset, alltså bakom huset vid gatan. Innergården är helt sluten och de massiva huskropparna hjälper effektivt till att dämpa bruset från stan.

 

4 kommentarer på “På arbetsläger i Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s