Senaste miniprojekt

Bryggan i vår ”hemmahamn” har sett sina bästa dagar. Eller, några riktigt bra dagar har den nog aldrig sett. Den har från första början varit opraktisk och på senare tid rent av farlig.

Brygga01050614

Gamla bryggan har sett sina bästa dar

Tillsammans med en annan hyresgäst beslöt vi förra veckan att ta saken i egna händer och köra vårt eget lilla race. Vi bygger en gemensam brygga för två båtar. Gärna en brygga på rätt höjd och dessutom så lätt som möjligt. Det är till fördel om man ensam lyckas dra upp den till vintern.

Efter lite funderande gick vi in för en kombination av fast brygga och båtbom med ponton.  Konstruktionen gjorde jag hemma på gården. Igår kväll lyftes delarna på båtkärran och kördes ut. Hopmonteringen gjorde vi i samma veva. Den gick snabbt och helt enligt noterna. Mycket tack vare välkonstruerade metalldelar, á la Håkan naturligtvis.

Brygga02050614

Byggarbete på hemmaplan

Montering pågår

Montering av fästjärnen pågår

Specialkonstruerade fästjärn i rostfritt material

Specialkonstruerade fästjärn i rostfritt material

Bryggan är alltså på plats men ännu inte i användning. Hur den fungerar i praktiken är den mest intressanta frågan just nu.

Brygga05050614

Bryggan klar för användning

All images by iPhone

2 kommentarer på “Senaste miniprojekt

    • Nå tack nu så mycket, när du skryter på mig! Inget märkvärdigt direkt, men lite utmanande att testa egna idéer. Den verkar funka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s