Lånar en bild

För andra inlägget i följd lånar jag en bild av YLE. Annars är det nog eget bildmaterial som har företräde. Jag såg en snutt av dokumentären om Kari Tapio som visades i kväll. Och jag gillade speciellt sekvensen där han satt i båten.

Han var en otroligt stor profil inom finländsk musikunderhållning. En legend redan när han levde. En av mina favoriter i den mån jag har några. Jag hörde på radion om hans bortgång när jag körde från Levi centrum upp till stugan sent på kvällen den 7 december. Den kvällen satt nattsömnen långt inne.

Myrskyn jälkeen

Annonser

4 kommentarer på “Lånar en bild

  1. Jag tycker nog att det brukar finnas bra sångare och sångerskor i Finland. Ändå har jag de senaste åren lyssnat väldigt lite på finska artister. Men ser jag att det kommer nåt TV-program med Kari Tapio, brukar jag nog titta och lyssna. Han brukar i alla fall sjunga den sorts musik som jag gillar.

      • Jag har ingenting emot det melankoliska. Jag vet inte riktigt varför jag har kommit mig bort från den finska musiken nu. För kanske 6-7 år sen hörde jag en sång som jag tyckte var otroligt vacker. Det var i ett Farsdagsprogram i TV. En dam, som jag tyvärr inte hörde namnet på, som sjöng för Juha Mieto och en annan pappa. Den här sången sjöng hon för den andra pappan. Jag har den på video och har lyssnat många gånger. Men nån videoapparat har jag inte kvar. Jag undra om det finns nån som vet vad artisten heter, så att jag kunde kolla på nätet om hon har andra vackra sånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s