Proffs och amatörer

Det blev faktiskt skidåkning i kväll för min del. Efter en hel vecka med varmt väder och regn så gott som varje dag är vöråspåret osannolikt nog i skidbart skick. I torsdags var det +7 °C och regnet spillde ner. Spåret är ca 1,4 km långt och i kväll var det i riktigt prima skick. Jag lyfter på luvan åt spårbyggarna i Vörå. De verkar ha ett professionellt grepp om det hela.

Detsamma kan man inte säga om vårt spårprojekt vid Öjberget. För två veckor sen tillverkades snö 5 dagar i sträck. Och snö blev det, -ett resultat av ca 250 talkotimmar. När sedan spåret skulle byggas tappades plötsligt konceptet bort. I stället för att satsa på ett kort spår med tjockt snölaget valde man att lägga ett litet längre spår på ett tunnt snölager. Snålheten bedrog visheten, för spåret försvann efter några dagars töande.

Men nog har det ju alltid varit skillnad på proffs och amatörer.

8 kommentarer på “Proffs och amatörer

  1. Har du varit på upptäcksfärd på Öjbergets slingrande vandringsstig än? Den som går upp på berget. Men det är ju trevligare den varmare årstiden.

    • För tillfället ser det verkligen dystert ut. Men så var det ju i fjol också vid denhär tiden, först i mitten av januari redde det upp sig.Så nu håller vi tummarna. Du också! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s