Fint på Karibiska havet

Vi är hemma igen efter vår karibienkryssning med många fina upplevelser i bagaget. Inför resan var jag lite fundersam huruvida jag skulle klara av en så lång båtvistelse. Det handlade ändå om tio dygn på sjön. Nu efteråt visade sig oron vara helt obefogad. Det gick hur lätt som helst.

Efter ett par dagar i Stockholm flög vi den 31 januari via Paris till Miami. Den 11 februari startade vi hemåt och var hemma igen på eftermiddagen den 12 februari. Därmed lyckades vi med konststycket att undvika de häftiga snöfallen och stormarna som ställde till stor oreda här hemma.

Kryssningen gjorde vi med det italienska rederiet Costa Cruises. Båten heter Costa Deliziosa. Den tar ca. 2200 passagerare och har en besättningen på drygt 1000 personer. Ingen jättekryssare med andra ord. Jag skulle beskriva båten som ganska lagom. Det fanns inga extrema lösningar direkt och ingen överdriven lyx. Den passade oss bra. Jag imponerades speciellt av logistiken ombord. Allting verkade fungera med stor precision. Servicen var toppen och det var ingen trängsel någonstans. Det ligger sannolikt många år av produktutveckling bakom.

Något som definitivt bidrog till trivseln var den högklassiga underhållningen. Varje kväll hölls showföreställningar i fartygets teater och artisterna höll verkligen god klass. Dessutom bidrog besättningens avslappnande attityd och showande väsentligt till trivseln. I fartygets barer fanns musikscener där olika slags musik spelades.

Det fanns gott om aktiviteter ombord. Typ föreläsningar, kurser (ex. danskurser) och fysiska aktiviteter. Gymmet var stort och välutrustat.

Vår hytt låg längst bak på sjunde däck. Det blev i praktiken en ordentlig promenad varje gång vi skulle någonstans. Båten var nästan 300 m lång! Och mycket motion fick vi framför allt i trapporna. Vi rörde oss dagligen mellan andra och tionde däck, utan att köra hiss en endaste gång. Ett undantag dock, jag körde ner med panoramahissen när jag filmade. Under de dagar vi var i hamn använde vi tiden till egna promenader. Mat serverades ju mest hela tiden på båten, så det fanns all orsak att också hålla i gång fysiskt.

Vår rutt var följande:

1.2 Avfärd från Port Everglades

2.2 Nassau Bahamas

3.2 Till havs

4.2 Grand Turks

5.2 Ocho Rios Jamaica

6.2 Grand Cayman

7.2 Till havs

8.2 Roatan Honduras

9.2 Cozumel Mexico

10.2 Till havs

11.2 Port Everglades

Det finns inte mycket negativt att säga om själva kryssningspaketet. Förutom det där med det ekologiska avtrycket. Det är nog tyvärr rätt stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s