R-skin

Tidigare i vinter skaffade jag ett par skin-skidor. De har tyvärr blivit sparsamt testade eftersom jag mest åkt skejt tidigare i vinter. Därför har jag heller inte vågat komma med några omdömen.

Igår var det plusgrader och det hade kommit nysnö under natten. Rena mardrömsföret alltså när det det gäller vallning. Det var läge för ett nytt test av skin-skidorna. Kunde bara konstatera att de gick riktigt bra. Hade ingen att jämföra glidet med men fästet var bra.

Skin-skidorna erbjuder således goda möjligheter till klassisk skidåkning också när det är svårvallat. Det bör nog ses som en betydande tillgång.

Rossignol R-Skin

Annons

4 kommentarer på “R-skin

  1. Jag köpte Peltonen Nanoskidor då Mysport slutade. Jag provade dem en gång i ”svårt” före och allt gick bra men plötsligt var det stopp, jag fick ett tjockt snö/is-lager under mittpariet av båda skidorna. Har dermera hört att jag borde ha använt nånsorts ”Anti ice” glider…. Sverre

    • Jag har ingen erfarenhet av Nanoskidor. Men de verkar inte ha fått den popularitet som förutspåddes. I vissa fören behövs anti-ice åtminstone på Zeroskidor. Att skin-skidan däremot säljer bra överraskar inte. Den är helt enkelt bra.

  2. Var ute med Vauhtis K 9 burkvalla i snöväder och runt noll. Gick relativt hyfsat i 11km men inget superfäste på grund av snön i spåret. Men i sista backen 1 km före ”målet” så frös det till ordentligt, blev att skrapa bort mycket fastfrusen snö när jag kom fram. Annars tycker jag att Vauhtis burkvallor fungerat fint i vinter.. Skin-skidan är säkert ett bra alternativ i temperaturer runt noll och snö i spåren!

    • Jag har använt Vauhtis vallor rätt flitigt. Vauhti är nog förstavalet när det gäller köldfören. K9 har jag använt mera sällan. Pink är bra vid liippa, men jag tar ofta till skejtskidorna i krångelfören. Nu har jag möjlighet att köra klassiskt i de flesta fören tack vare skinskidorna. Men om det är det nysnö och lössnö i spåret är de inte till sin fördel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s