Långsamt långsamt

Badrumsrenoveringen som startade för fyra veckor sedan framskrider långsamt. Det är torkningen som tar tid. Inte mycket att göra åt, bara att vänta. Hösten är inte världens bästa tid för torkning heller. Fuktigheten i betongen ligger fortfarande över 90% efter drygt 3 veckors torkning. Den borde fås ner till 85%.

2 kommentarer på “Långsamt långsamt

  1. En centimeter i veckan brukar det ta att torka nylagd cement, många gånger mycket längre. Har du golvvärme är det bra att stanna av den några dagar emellanåt så att fukten får stiga uppåt, annars blir fukten kvar nedanför värmeslingorna. Och det resulterar i att fukten sprider sig uppåt när man slutat torka och mätinstrumenten visar att det är torrt. Stannar man inte av värmen i golvslingorna kan man få torka i flera månader utan att uppnå önskat resultat! Ha det gott i höstvädret!

    • Tack så hjärtligt för praktiska tips! Jag har haft bort golvvärmen under hela torktiden, men har ibland funderat om det är rätt lösning. Tydligen är det. 👍😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s