Det som inte fick hända

Precis det som inte fick hända, det hände. Från husets vattenmätare har det läckt ut vatten. Det var inget rör eller någon anslutning som läckte, det var själva mätaren. Det kom ut vatten runt mätartavlan.

Det har antagligen pågått en längre tid. Det droppade lagom lite för att inte vattnet skulle rinna ut på golvet och bli upptäckt. I stället sökte det sig bakom golvlisten in i väggen och under mattan. Vattenskadan är nu ett faktum. Vi tvingas till en renovering av både förråd och badrum.

Det är lite komiskt att den enda komponenten i hela huset som inte är vår egen ställer till det. Det är kommunen som äger mätaren och bestämmer vilken modell som skall installeras. Ändå är det husägaren som har fullt ansvar för att den fungerar och håller tätt. Det är en hårdkokt juridik.

6 kommentarer på “Det som inte fick hända

  1. Skit också om man får säga det fult! Här började avstängningen till vår vattenmätare läcka när jag skulle stänga av vattnet. Tur i oturen att det hände då när jag stod bredvid. Det var också vattenandelslagets egen mätare och avstängning som började läcka, ändå fick jag stå för fiolerna. Fanns ingen likadan avstängning att fås så det blev lite rörmokarjobb att fixa till det så att det passade med vattnet som går ut i stugan, men som rörmokare fixade jag till det med lite nya delar och lite jobb! Ingen vattenskada dock!

    • Med dagens system borde det bo en rörmokare i varje hem 😜. Annars har jag försökt förebygga vattenskador genom vettiga lösningar med rör på ytan osv. Men vatten är lömskt. När det läcker lagom lite kan skadan vara svår att upptäcka. En golvbrunn fanns på ca 70 cm avstånd, men inget vatten hittade dit. ☹️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s