Strålande i Birken

Detta var dagen när man borde ha skidat Birken. Bättre förhållanden blir det aldrig!

Therese Johaug och Petter Eliassen vann. Petter Eliassen blev den första åkaren som vann Birken utan fästvalla. Starkt gjort! Mycket intressant att se att Martin Johnsrud Sundbys skidor ändå gled bättre än Eliassens på slutet. Vid Sjusjøen var Sundby redan avhängd men rände fast Eliassen på slutet där det går rejält utför. Det behöver således inte alltid betyda att de som kör ovallat skulle ha bättre glid. Eliassen vann för att han kunde gå mer ekonomiskt och var starkare.

Dagen bjöd också på lite finländskt glädje som omväxling. Iivo Niskanen gjorde en lysande debut. Att bli 4:e i sin första birkenstart var både överraskande och strongt. Han har antagligen en hel del att se fram emot när det gäller längre distanser i krävande terräng och klassisk teknik. Och ungefär detsamma kan nog sägas om Kerttu också. Hon blev femma i dag. Riktigt bra.
Birken01210315

4 kommentarer på “Strålande i Birken

  1. Hej på dig Bo-Göran, synd att du inte kunde delta för ett strålande väder hade vi men det var onödigt tungt för en skidare från vårt platta landskap.

    Men upplevelsen att vara på plats och att en gång skida loppet känns bättre dag för dag.

    Dan

    • Grattis Dan till rennet! Det var bra åkt! Och nu har även du åkt ett långlopp! 🙂

      Det brukar vara struligt med föret i Birken ganska ofta. Så det var nog helt perfekt tajming av dig att delta just i år. I synnerhet för en Österbottning är loppet tufft. Men det är nyttigt för var och en att uppleva detta. En del av skidåkningens förborgade hemligheter kommer äntligen fram i ljuset efter några Birkenresor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s