Rakryggat

Det var strongt gjort av Heidi Hautala att avskeda Finnairs styrelse. Ingen manlig politiker i Finland hade vågat göra något liknande.

Men män kan också. Ben Zyskowicz överraskade stort i gårdagens A-studio. Det var ord och inga visor när han kritiserade dagens options- och bonussystem i företagsvärlden. Anmärkningsvärt av en samlingspartist, men han var helt rätt ute tycker jag.

Nå, dethär inlägget får ses som en parentes. Normalt skriver jag ju inte om politik.

8 kommentarer på “Rakryggat

    • Det är mycket som borde göras. Men frågan är hur. Jag ser rätt dystert på möjligheten att reda upp. Det handlar sällan om lagbrott, det är mera frågan om bristande moral. Etiken borde lyftas fram och få spela en en mer betydande roll.

  1. Jag tänkte exakt detsamma som du när jag lyssnade på Zyskowicz i går kväll. Och när jag i dag sent på eftermiddan såg i TV-nyheterna att Heidi Hautala hade avskedat Finnairs styrelse, beundrade jag hennes tuffhet. Jag misstänker att de gröna kan gå framåt i opinionsmätningarna nu. Först Haavistos framtoning i presidentvalet och nu Hautalas rejäla tag.

    • Det återstår att se hur opinionen reagerar. Själv skulle jag inte ge partiet någon större kredit för Hautalas resoluta handlande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s