Äppelträdet

Slarvade lite med bevakningen i vinter och vips är äppelträdet avskalat. Föga överraskande men ändå retfullt. Trädet är antagligen före detta.

Hoppas barken smakade!

14 kommentarer på “Äppelträdet

  1. Vad lär mina herrar av detta? Man kan inte ränna efter vägar och skidspår världen över. Då tar hararna tillfället i akt, skalar äppelträden och mår gott. Alltmedan ni sitter i vallabodan och funderar över vilken pulvervalla som skall hjälpa er att skida ett långlopp fem sekunder snabbare. Synden straffar sig sig själv. Sade de gamla! 😀 😀

    • För ett ögonblick var jag beredd att hålla med. Men så insåg jag det ologiska i ditt resonemang. Jag som rännt på hela vintern har fått endast ett träd förstörd, medan Rune som varit hemma har fått flera. Det är helt klart att hararna söker spänning också. Hade jag varit borta ännu lite mer kanske trädet skulle ha klarat sig.

    • Det är lite mot min natur att påstå att den gode Herbert har fel i detta fall. Även vårt yngsta äppelträd ser ut som Bogarts. Och jag har inte skidat en meter denna vinter. Vi trodde vi helgarderat med galler runt trädet men när snön nådde över gallret så gjorde haren likaså. En lösning i Bogarts fall skulle kanske vara att byta ut det myckna skidandet mot harjakt 🙂

  2. En vägg i vårt hus saknar fönster. De här äppelträden, som nu blivit gnagade, ser vi inte inifrån. Och vi har inte några ärenden dit vintertid heller, så jag kommer aldrig ihåg att pulsa iväg dit och höja gallren. Dessutom har träden nu fått så vida kronor, att det i vinter hade varit svårt att skydda dem. Det blir spännande att se om de överlever. Speciellt 2 st Vasa Vinter, som jag räknar som mina mest intressanta sorter.

  3. Jo, jo Bogart! Men Rune gav sig inte tid att tänka efter när han planterade sina äppelträd. Han hade glömt att sätta in fönster när han byggde huset på väggen som vätter mot äppelträden. Man kan säga att han missade både i planeringen och planteringen! Jag utgår från att du kom ihåg att sätta in fönstren. 😀 😀

  4. Härmed förklarar jag”debatten” avslutad för min del och skyndar mig att sätta balsam på alla sår så fort som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s