LeviLoppet

I helgen ordnas i Levi ett helt nytt evenemang, LeviLoppet. Det är en tvådagars tillställning med lite skid-PR och ett långlopp på programmet. På lördagskvällen skidas en tremanna sprintstafett och på söndagen ett långlopp på distanserna 25 och 50 km. I klassisk stil, hör och häpna! Tävlingsplatsen för båda tillställningarna är Eturinne. I sprintstafetten på herrsidan deltar bl.a. Matti Heikkinen, Ville Nousiainen, Matias Strandvall, Niklas Colliander, Jesse Väänänen, Lasse Paakkonen, Kalle Lassila, Martti Jylhä och Kari Varis. På damsidan deltar Pirjo Muranen, Anne Kyllönen, Mona-Liisa Malvalehto och Riitta-Liisa Roponen. Stafetten är lite showartad på det sättet att lagen lottas och endast en topplöpare i varje lag ingår.

Långloppen på södag var tänkta att åkas runt fjället. På grund av snöbristen körs loppen nu fram och tiilbaka längs konstnöspåret. Något förkortade antagligen då.

Själv deltar jag inte. Saknar helt den energi och inspiration som skulle ha krävts. Och så kan jag ju alltid skylla på att jag inte äger några riktiga våtföresskidor.

Jag kommer inte ens att se tillställningen för jag åkte hem i dag. Lite dumt kanske. Man kunde åtminstone ha stannat och hejat på Pike som väl gör sin sista start.

Tillägg 18.4.2011: Resultatlistan från söndagens långlopp berättar tydligt att det första LeviLoppet inte blev någon succé. Motionärerna lyste nästan helt med sin frånvaro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s