Byggstopp

Just precis när jag kommit igång med terassbygget kommer en ofrivillig paus. Virkesleverantören lyckades inte leverera det det material som han lovade.  Vi får kanske restleveransen nästa vecka. Hoppas förståss på forsatt vackert väder för lite kvällsbyggande. En längre paus är ytterligare att vänta innan allt är klart eftersom terassglasen är lovade först i september. I värsta fall först i slutet av månaden.

En fin sammanhängande sommarsemester är nu till ända. Och jag måste nog säga att jag anpassat mig oroväckande bra till hemmalivet. Allehanda tankar kommer upp när man spikar på egen terass. Med lite fantasi kunde man hitta hur många nya småprojekt som helst. Borde man rent av stanna hemma och fortsätta som hobbybyggare? Jag har på fullt allvar tänkt tanken.

6 kommentarer på “Byggstopp

 1. È såå ut att finnas mycket virke på Pölkky Oy:s
  brädgård i Ruka, Kuusamo så inte kan det finnas brist på virke.

  Hälsningar Niilo Lähdes och Martin Ekman

  PS! Det var ett fint fotografi som Du tog på
  Botnia-cyklingen. Tack för det. Vi hörs

  • Hej på er!
   Är ni i Ruka? Det var inte illa. Det är nog snäppet bättre än att spika terass. Jo virke finns nog. Men jag betalade i förskott åt Puukeskus eftersom det ”fanns i lager”, så nu väntar jag snällt till nästa vecka.

   Bra om du gillade fotot. Jag försökte koncentrera mig på bekanta men det var inte lätt känna igen folk bakom hjälm och glasögon. Och ni kom ju så hårt! 🙂

 2. Hej!
  Jag är inte nån ”Byggare Bob”, men bl.a en terass byggde jag för 5-6 år sen. Den har vi haft stor glädje av. Och frassarna också.
  För nåt år sen blev den svart i misstag. Jag hade inte kollat tillräckligt noga på oljehinken, då jag köpte den. Efter det blir den varm och skön i solen i alla fall.
  Jo, bilderna från Botniacyklingen var verkligt fina. Och den där solnedgången också.

  • Hej!

   Byggare Bog här. Vi har inga egna frassar men ändå gott om kringstrykande grannkatter som passar på och njuter av vår terass.

   Svart är väl inte första valet då det gäller färg på terassen, men kanske ändå inte så illa. Idag var jag till stan och kollade lite på mattor som vi skall ha till den inglasade delen. Och jag sneglade faktiskt på en svart! Men färgen är nog öppen ännu.

   Tack för komplimangen beträffande bilderna!

 3. Hej Bogart!
  I fjol byggde jag ny terass. Köpte virket från samma ställe. Försäljaren gav rabatt då jag plockade en del ur det virke som en läkare kört tillbaka för att det inte dög. Blev väldigt fint i alla fall. Har verkligen njutit i sommar.

  • Hej!

   Kvalitén på tryckimpregnerat har alltid varit väldigt ojämn tycker jag. Jag blev väldigt imponerad av plankorna som jag hittade på Puukeskus i år. Har aldrig tidigare fått något liknande. Samtliga 6 m långa och raka och fina varenda en.

   Hur bra impregneringen är nuförtiden är en helt annan historia. Terassen som jag rev har stått under bar himmel i 18 år och bräderna var helt felfria. Så det blir nog återanvändning i någon form.

   Virket man köper nu är färgat på ytan men vitt inuti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s