Vill int Skarv

men nu är den nära! Så pass nära att inte ens teleobjektivet behövdes.

6 kommentarer på “Vill int Skarv

  1. De döda vita skarvholmarna såg jag för första gången för mer än 15 år sedan i Bråviken utanför Norrköping. Det kramar till lite, i någotslags orolig maggrop sedan dess, för varje ny vit holme eller skär jag ser. Senast på väg hem från Finland i somras, i Stockholms skärgård.
    Tack snälla du för hälsningen på min blogg i fredags. Jag får bar lov att gratta dig ”i blindo”, utan att veta om det är i för- eller efterskott, eftersom du inte lagt ut något datum på din blogg. GRATTIS! Nu var det alltför länge sedan jag besökte din blogg, så efter att ha läst igenom en bra bit bakåt om din sommar, hoppas jag att du inte tar illa upp över att jag lägger in dig som länk på min blogspot-blogg.
    Lycka till med nya kameran. Jag har nyss gått över från att förlita mig bara på den skraltiga Nokian, till att i alla fall ha en hyfsat avancerad digital – utan utbytbar optik dock – och det är skillnad det också. Men jag längtar nog efter att börja fota lite mera ”på riktigt” ännu en gång. Läste om din Terjärv-intervju och grubblade om det kunde vara en tant som jag som barn kallade ”Tant-Mari”. Var i Terjärv bodde ”din” Mari? Allt gott!

    • Tack så mycket för din långa och fina kommentar! Och att länka går självfallet bra.Det finns många fördelar med fast optik på kameran. I lördags skulle jag eventuellt ha fått en bra bild av en säl med min gamla kamera. Men sälen hann dyka under tiden jag bytte objektiv på systemkameran. Men jag gillar nog systemkameran. Den fokuserar snabbt och exakt i jämförelse med min gamla. Jag drömmer också om att någon gång kunna fotografera ”på riktigt”.Junnas Mari bodde på Djupsjöbacka.

  2. Vi har otroligt många skarvar, toppskarv o storskarv! Simmar varje dag utanfør vardagsrumsfønstret. Ingen plåga hos oss pga det salta havsvattnet. Här klarar de lyckligtvis inte att förstöra något som helst.

    • Skarven har inte varit någon plåga hos oss hittills. Och då menar jag för oss personligen och trakten runt vår sommarstuga. Men det verkar bara som om den skulle närma sig.Kul att höra att ni lever i samförstånd. Skarven är ju en verkligt stilig fågel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s