Landsvägsstafetten ingen folkfest

Jag följde landsvägsstafetten West Coast Race en bit med cykel i går.

Det känns lite vemodigt att varken få ihop till ett lag eller kunna delta *). Annat var det förr i världen när vi till och med kunde ställa upp med två lag. Men tydligen är det många andra lag som också går kräftgång.

Arrangemanget drar inte som tidigare. Vad som är orsaken är svårt att veta, löpningen är ju trots allt lite halvpop igen. Riksåttan är nog inte världens bästa rutt. Och så tror jag att det fokuseras för mycket på själva tävlingsmomentet. Det borde satsas mer på motionärerna så att stafetten blir kul även när det går långsamt. Lite mer jippo efterlyser åtminstone jag.

I nuvarande form blir tillställningen lätt avslagen och tråkig. Det är på tok för lite lag med och därmed för lite löpare. Det blir snabbt alldeles för långa avstånd mellan löparna. De flesta får löpa helt ensamma. Tråkigt.

Avslutar elitfokuserat med en bild av Johan Ehrs. Han knockade konkurrenterna direkt från start med ett imponerande lopp.

*) Att sitta på cykeln en kort stund går an, men att springa vill sig
inte. En konstig åkomma i höftpartiet har begränsat mitt motionerande
nästan totalt denna sommar.

6 kommentarer på “Landsvägsstafetten ingen folkfest

  1. Jag håller med. WCR är absolut ingen folkfest. Jag cyklade från Jakobstad till Nykarleby i går. Mötte ingen löpare på ditvägen. Under den dryga timme jag satt vid Brostugan passerade fyra löpare med ungefär femton minuters mellanrum. På hemvägen till Jakobstad cyklade jag förbi två löpare. Saftkontroller och funktionärer fanns det gott om, men publiken lyste nog med sin frånvaro. Och det är lätt att förstå.

    • När WCR startade i tiden så var det ca 100 lag med. Tävlingen var då en tvådagars tillställning, så antalet sträckor var betydligt fler. Det betyder att ett större antal löpare och supporters var engagerade. Och det präglade stämningen helt klart. Men vad receptet är för att vända trenden vet jag inte.

  2. …allt har sin tid, löpa har sin tid och vila har sin tid;)Viktor Hurmios råd har sin tid…detdär med innemotion… Men sluta nu inte att fotografera i alla fall!

    • Yes, allt har sin tid. Beträffande innemotion så har jag ett träningspass inprickat till i kväll. 😉 Få nu se hur det blir med fotograferingen. Skall åtminstone i något skede testa mitt senaste objektiv som jag fick igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s